Poštarina se obračunava po cenovniku kurirskih službi.

Šta je potencija?

Šta je potencija

Potencija ili problem s potencijom je delimična ili potpuna nemogućnost muškarca da ima zadovoljavajuću seksualnu aktivnost, ili nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije tokom seksualnog odnosa dovoljno dugo da bude prihvatljiva za oba partnera. Profesionalno se ovo stanje naziva impotencija ili erektilna disfunkcija.

Iako se impotencija smatra problemom koji je uobičajen u starijoj populaciji, problem s impotencijom je prilično čest i kod mlađih muškaraca. U stvari, čak 3% muškaraca koji prijavljuju problem sa potencijom su mlađi od 30 godina. To je stanje koje je mnogima neprijatno, ali nakon što se utvrde osnovni uzroci koji su doveli do impotencije, ovo stanje se može lečiti veoma efikasno.

Uzroci problema sa potencijom

  •         Psihološki (strah, nesigurnost, trauma, prekomerna briga, anksioznost, depresija ...)  i
  •         Fiziološke (vaskularne bolesti kao što su ateroskleroza, anemija, gojaznost, dijabetes, Crohnova bolest, prekomerni unos kortikosteroida, prostatektomija ...)

Lek za impotenciju zavisi od uzroka.

Zbog različitih faktora koji dovode do impotencije, postoji nekoliko načina za njeno lečenje. U zavisnosti od uzroka koji su doveli do impotencije, ali i specifičnog zdravstvenog stanja i istorije bolesti pacijenta, pravi se plan lečenja. Čak i u slučajevima kada je uzrok impotencije fizičke prirode, on i dalje može imati psihološke efekte. Impotencija može dovesti do smanjenja samopoštovanja i anksioznosti, što može dodatno zakomplicirati erekciju. Stoga, plan lečenja može uključivati i fizičke i psihološke metode.

Promene načina života

Pacijent koji ima problem sa vaskularnom erektilnom disfunkcijom morao bi da promeni loše životne navike (alkohol, pušenje ...).

Evo predloga za promene načina života koje pozitivno utiču na erekciju:

  •          Vežbe za opuštanje i kontrolu stresa (meditacija)
  •          Vežbanje za poboljšanje protoka krvi
  •          Ako je potrebno, gubitak težine radi snižavanja krvnog pritiska i poboljšanja nivoa holesterola i testosterone
  •         Promene u ishrani, posebno kod muškaraca sa dijabetesom i kardiovaskularnim oboljenjima
  •         Kegelove vežbe kao rešenje za impotenciju

Vežbe za jačanje mišića karličnog dna, takozvane Kegelove vežbe, nisu rezervisane samo za žene, već se preporučuju i za muškarce. Mnogo je faktora koji utiču na slabljenje mišića karličnog dna: dijabetes, hiperaktivna bešika, operacija uklanjanja prostate (prostatektomija), Crohnova bolest.

Savetovanje kao prirodno rešenje za impotenciju

Impotencija može negativno uticati na samopoštovanje, libido i može dovesti do stanja depresije i anksioznosti. Zato je veoma važno o problemu razgovarati sa svojim partnerom, ali i sa profesionalcima. U slučaju da se impotencija javila kao posljedica drugih psiholoških problema, poput alkoholizma ili drugih oblika zavisnosti, ključno je lečiti i uzrok i posledicu. Produženi problem sa potencijom može produbiti već postojeći psihološki problem kod muškaraca.

Alternativne metode rešavanja problema impotencije

Postoje studije koje potvrđuju da neki biljni dodaci i alternativne terapije, nude prirodno rešenje za impotenciju.

Macun med Tuski med za potenciju je pravo rešenje za Vas. Poručite brzo i lako na broj telefona 061 60 888 70.