Poštarina se obračunava po cenovniku kurirskih službi.

Problemi sa potencijom kod žena



Iako zvuči čudno, žene takođe mogu imati problem sa potencijom. Za razliku od muškaraca, impotencija kod žena je uglavnom psihološke prirode.

Ukoliko žena oseti da ima problem sa potencijom, odnosno manjak želje za seksualnim odnosima, može se obratiti psihijatru ili psihoterapeutu, jer im mogu pomoći u lečenju impotencije. Lečenje je u velikom broju slučajeva uspešno!

 

Nedostatak želje za seksom kod žena uglavnom se javlja kao posledica zasićenja u vezi. Takođe, razlog može biti i stres u svakodnevnom životu. Bolje rečeno, impotencija kod žene nije fizička bolest, već psihološki problem.

U nekim slučajevima, može doći do smanjenja seksualne želje ukoliko je došlo do poremećaja hormona, ali to ne bi trebalo biti dugoročna pojava.

 

Frigidnost

Frigidnost je nezainteresovanost žene za seksualnim odnosima i može se svrstati u jedan oblik impotencije kod žena.  Frigidnost se može javiti zbog više faktora, pa tako postoje različiti oblici i stepeni frigidnosti:

Anorgazmija – Žena tokom predigre ima jaku želju za prisnošću sa partnerom, tokom samog seksualnog odnosa doživljava uzbuđenje do određenog stepena, ali orgazam izostaje.

Anhedonija – Žena tokom predigre ima jaku želju za prisnošću sa partnerom, ali izostaje uzbuđenje tokom seksualnog odnosa, kao i orgazam.

Anafrodizija – Žena ne oseća fizičku želju za partnerom, ne doživljava uzbuđenje i orgazam.

Dispareunija – Žena osim što ostaje ravnodušna, oseća neugodnost i bol do te mere da oseća fizičku netrpeljivost i psihičku odbojnost prema partneru.

Vaginizam predstavlja uslov za frigidnost i javlja se zbog straha da će doživeti bol. U tom slučaju pojačava se odbojnost prema partneru, žene se povlače, grče vaginalne mišiće, vagina se potpuno zatvara pa je sam orgazam nemoguć.

 

Dovoljno je da svaka žena ovo isprati i posavetuje se sa stručnjakom, jer ovo nije nešto što se ženi samo javi i prinuđena je da živi sa tim. Ovo je nešto dublje, što razgovor sa stručnim licem može da reši, jer svaka žena zaslužuje kvalitetan seksualni život i dobro zdravlje.