Poštarina se obračunava po cenovniku kurirskih službi.

Afrodizijak za žene

Afrodizijak za žene


Seksualna disfunkcija je nemogućnost postizanja normalnog seksualnog odnosa, uključujući preranu ejakulaciju, retrogradnu, usporenu ili inhibiranu ejakulaciju, erektilnu disfunkciju, poteškoće sa uzbuđenjem (smanjeni libido), kompulzivno seksualno ponašanje, orgazmički poremećaj i neuspeh detumescencije. Uvođenje prvog farmakološki odobrenog leka za impotenciju, viagre devedesetih godina prošlog veka izazvalo je talas pažnje javnosti, delimično izazvan jakim oglašavanjem. Potraga za takvim supstancama datira milenijumima.

Afrodizijak je sredstvo (hrana ili lek) koje izaziva seksualnu želju. Potraga za prirodnim dodacima iz lekovitih biljaka pojačava se uglavnom zbog manje nuspojava. U ovom pregledu smo spomenuli farmakološki ispitane (bilo na ljudima ili životinjama ili u obe) biljke afrodizijaka, koje su tvrdile za njegovu upotrebu.

Macun med je prirodni afrodizijak napravljen od prirodnih sastojaka. Glavni sastojak epimedium. Stimuliše protok krvi do polnih organa na taj način povećava seksualni nagon. Napravljen je od prirodnih proizvoda, a ne hemijskih supstanci.

Nova istraživanja su pokazala da aktivna supstanca poboljšava protok krvi u genitalijama i erektilnu sposobnost vezivanjem enzima SHGB.

Jača oslabljene organizme,  povećava broj sperme kod muškaraca i seksualno zadovoljstvo kod žena.

Sa sastojcima čistog meda od turskog cveća, turski med je proizvod koji kombinuje epimedijum sa drugim čudesnim afrodizijacima, poput matičnog mleča, polena, đumbira, tri različite vrste ginsenga, make, cimeta i vanile i mnogih drugih sastojaka.

Potraga za prirodnim dodatkom iz lekovitog bilja pojačava se verovatno zbog manje nuspojava, spremne dostupnosti i nižih troškova. Dostupni lekovi i tretmani imaju ograničenu efikasnost, neprijatne nuspojave i kontraindikacije u određenim bolestima. Poznato je da različite vrste biljaka imaju potencijalni uticaj na seksualne funkcije, podržavajući starije tvrdnje i nudeći nove nade.

Ovaj pregled, ocenjujući različite faktore koji kontrolišu seksualnu funkciju, identifikuje različite botaničke proizvode koji mogu biti potencijalno korisni u lečenju seksualne disfunkcije. Sve biljke u ovom pregledu pokazale su značajno povećanje seksualne aktivnosti.